På gång

Hänget är en trygg mötesplats i Göteborg för dig som är ung hbtqai+person eller funderar över din könsidentitet eller sexuella identitet.

 

PÅ GÅNG

BLI LEDARE PÅ HÄNGET

 

Brinner du för hbtqai+frågor och vill anordna aktiviteter för unga?

 

Hänget är en ideell, medlemsbaserad och demokratisk organisation som vill skapa en trygg mötesplats för hbtqai+personer och personer som funderar över sin könsidentet och/eller sexuella identitet. Målgruppen för Hänget är upp till och med 21 år och finns i Göteborg med omnejd.

 

Vi vill kontinuerligt få in nya krafter i verksamheten för att kunna hålla en jämn kontinuitet i både själva träffarna och i ledargruppens engagemang. Målet är ett vara minst fyra men allra helst fem, gärna fler, ledare. Är du den vi söker för att utöka vår ledargrupp och göra Hänget ännu bättre?

 

Hänget är en alkohol- och drogfri samt partipolitiskt och religiöst obunden organisation som baserar sin verksamhet på intersektionell feminism, normkritik, antirasism och solidaritet samt strävar efter att vara så tillgänglig som möjligt för att så många som möjligt ur målgruppen ska kunna delta.

 

Vi träffas terminsvis varje tisdag på Verket vid Ullevi Norra mellan klockan 18.00-20.45 och hänger, kollar på film, fikar, har olika workshops och aktiviteter eller bara snackar. Vi brukar också träffas några gånger under sommaren.

 

Vi är alltid två ledare närvarande per kväll och ledarnas uppgift är att planera och genomföra kvällens aktivitet och att köpa fika (som föreningen betalar). Ledarna är på plats 17.30-21.00 varje Hänget-tillfälle. Uppdraget är helt ideellt, vilket betyder att det inte utgår någon ekonomisk ersättning. Bakom ledarna och verksamheten finns även en engagerad styrelse.

 

Under sommaren har vi också ett sommardagläger, där du som ledare förväntas kunna delta minst en dag. Det är ett plus om du kan och vill vara med under West Pride.

 

För att kunna söka ska du:

* Själv vara öppen hbtqai+person

* Vara minst 23 år gammal

* Kunna prata och förstå svenska väl, men gärna också något annat språk

* Kunna vara med på Hänget minst två gånger per månad, på ledarmöten någon gång per termin och någon eller några dagar under sommaren.

* Förstå, hålla med om och vilja arbeta efter våra värderingar (se ovan)

 

Låter det som något för dig? Fyll i en ansökan här: https://goo.gl/forms/o7WmHh55V8jhJd0I2 så återkommer vi till dig om en eventuellt intervju. De som går vidare från intervjun kommer sedan få gå med bredvid de ordinarie ledarna vid två tillfällen och efter det tas det beslut kring om en blir ledare eller ej. Vi rekryterar kontinuerligt.

 

Eventuella frågor kan skickas till hej@hanget.se.

 

Vi ser fram emot att höra från dig!

 

 

SOMMARLÄGER 2018

 

Välkommen på ett tre-dagars dagläger för dig som är ung hbtqai+person eller funderar över din sexuella läggning och/eller könsidentitet och är upp till och med 21 år.

 

På lägret kommer vi göra aktiviteter så som grilla, gå på Liseberg, prata, spela spel och hänga med varandra. Det kan också hända att vi har någon föreläsning eller någon mer uppstyrd aktivitet.

 

Du ansöker om att få komma på lägret genom formuläret som du hittar här: https://goo.gl/forms/wTJ5OqpjNnPFyYW92. Det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

 

När: 18-20 juli 2018 kl 12-18.

Var: Göteborg. Exakt plats meddelas senare till de som får en plats på lägret.

Kostnad: Gratis, vegansk mat och fika ingår.

Sista anmälningsdatum: 24 juni.

 

Frågor skickas till: caroline@hanget.se

 

Välkommen!

 

 

HÄNGET FLYTTAR TILL VERKET

 

Från och med tisdagen den 19 juni 2018 flyttar Hänget ut från Frilagret och in på Verket. Verket är en ny plats för kreativitet och möten för unga och äldre i stadsdelen centrum. Verket ligger precis vid hållplatsen Ullevi Norra i före detta Mariagården. Du kan läsa mer om Verket här.

 

 

SÄNKT ÅLDERSGRÄNS 2018

 

Under årsmötet 20 mars 2018 röstade medlemmarna i Hänget enhälligt igenom en stadgeändring om sänkt åldersgräns för att delta på Hänget.

 

Förslaget som röstades igenom var att sänka den övre åldersgränsen från 30 år till 21 år efter vårterminens slut.

 

Det innebär att från och med 30 juni 2018 är den övre åldersgränsen för att kunna delta på Hänget 21 år.

 

Det innebär också att åldern för medlemskap i Hänget sänks till upp till och med 21 år från 30 juni 2018 och att stödmedlemskap från och med samma datum gäller från och med 22 år.

 

Om du redan är medlem i föreningen 30 juni och är mellan 22-30 år övergår ditt medlemskap till ett stödmedlemskap för resterande kalenderår.

Håll koll på vad som händer på Hänget!

 

Gilla oss på Facebook!

 

 

 

 

sidan är skapad av

babblemang.se

Copyright @ Hänget