På gång

Hänget är en trygg mötesplats i Göteborg för dig som är ung hbtqai+person eller funderar över din könsidentitet eller sexuella identitet.PÅ GÅNG

HÄNGETS AVSLUT, MYS OCH FIRANDE AV VAD SOM VARIT


Tyvärr kommer Hänget läggas ner i maj 2019.

Sista tillfället kommer vara tisdag 7 maj och då bjuder vi in till en avslutning i form av en myskväll för alla er som är eller varit aktiva som deltagare, ledare och styrelse i Hänget under de tre åren Hänget funnits.

Tiden på Hänget må dra mot sitt slut, men alla vi hbtqai+personer och alla queera sammanhang kommer alltid att finnas! Mitt i ledsamheten över att denna mötesplats försvinner så finns också glädjen över alla fantastiska personer som passerat genom föreningen och som på sitt sätt bidragit till att det blivit vad det är. Vi hoppas att ni vill komma och minnas Hänget tillsammans med oss och att vi gemensamt kan se framåt mot andra hbtqai+äventyr.

Det kommer bjudas på fika i form av bland annat saft och tårta.

Välkomna!

Tid: 18.00-20.45
Plats: Verket, Lilla Stampgatan 1a. Närmaste hållplats är Ullevi Norra.

Observera att vi inte kommer hålla på åldersgränsen det här tillfället.


HÄNGETS UPPLÖSNING


På Hängets årsmöte tisdagen den 16 april togs tyvärr beslutet att upplösa föreningen Hänget.


Sista Hänget-träffen blir tisdagen den 7 maj. Då kommer vi ha mys som är öppet för dig som varit aktiv som deltagare, ledare och styrelse i Hänget. Du kan läsa mer om detta här.


Tiden på Hänget drar nu mot sitt slut, men alla vi hbtqai+personer och alla queera sammanhang kommer alltid att finnas! Mitt i ledsamheten över att denna mötesplats försvinner så finns också glädjen över alla fantastiska personer som passerat genom föreningen och på sitt sätt bidragit till att vi haft viljan och energin att fortsätta hålla igång. Unika ungdomar som varit Hängets hjärta! <3


När vi drog igång så fanns det inte något liknande ställe i Göteborg för unga hbtqai+personer, men idag finns det flera ställen. Efter att Hängets träffar stängt ner kommer några av oss som sitter i styrelsen och varit ledare att hjälpa dig som vill att hitta andra hbtqai+ställen för unga. Om du vet något ställe du vill besöka eller vill att vi hör av oss när vi har något planerat, hör av dig till caroline@hanget.se.


Tillsammans hittar vi nya platser där vi känner oss hemma!


Om du har några frågor om upplösningen kan du höra av dig till linda@hanget.se.


Tack för den här tiden!


ANGÅENDE UPPDRAG GRANSKNING


Den senaste veckan har Uppdrag Granskning och SVT kommit med program och artiklar som berör ämnena trans, detransition och transvård. Närmare bestämt handlar dessa om personer som ångrat sin transition, samt den ökning vi kan se bland minderåriga som söker sig till transvården.

Både program och artiklar har kritiserats för att vara vinklade och faktamässigt felaktiga, därför vill vi tipsa er som är intresserade av att veta mer om trans och transvård att titta in på RFSL’s och Transammans hemsidor, där de samlat forskning och information på temat:


www.rfsl.se/verksamhet/vard-for-transpersoner

www.transammans.se/trans/forskning


Vi på Hänget anser att alla som har behov av transvård ska få möjlighet till en bra och individanpassad utredning och behandling och vi motsätter oss uttalanden som att vården skulle vara experimentell eller att könsdysfori smittar. I Hängets värdegrund slår vi fast att vi inte bara finns här för hbtqai+personer utan även för dem som funderar över sin könsidentitet och/eller sexuella identitet. Det betyder att vi naturligtvis även finns för de unga upp till och med 21 år som funderar kring sin könsidentitet efter en transition. Alla frågor, tankar och känslor kring sig själv och vem en är, är av värde! Kom gärna på någon av våra tisdagsträffar för att prata vidare eller bara vara!


ÅRSMÖTE


16 april har Hänget årsmöte. Årsmötet är föreningens högsta beslutande organ. Då kan alla som är medlemmar i föreningen rösta om hur föreningen ska fungera under året som kommer, och om vilka som ska sitta i styrelsen. Den tidigare styrelsen berättar också om året som varit.


Du kan läsa årsmöteshandlingarna inför 2019 års årsmöte här: 

https://drive.google.com/file/d/1Y-HDHPVGzH-e_MG9CRkhDaYEE4S_Vk-o/view?usp=sharing


Välkommen!


BLI LEDARE PÅ HÄNGET


Brinner du för hbtqai+frågor och vill anordna aktiviteter för unga?


Hänget är en ideell, medlemsbaserad och demokratisk organisation som vill skapa en trygg mötesplats för hbtqai+personer och personer som funderar över sin könsidentet och/eller sexuella identitet. Målgruppen för Hänget är upp till och med 21 år och finns i Göteborg med omnejd.


Vi vill kontinuerligt få in nya krafter i verksamheten för att kunna hålla en jämn kontinuitet i både själva träffarna och i ledargruppens engagemang. Målet är ett vara minst fyra men allra helst fem, gärna fler, ledare. Är du den vi söker för att utöka vår ledargrupp och göra Hänget ännu bättre?


Hänget är en alkohol- och drogfri samt partipolitiskt och religiöst obunden organisation som baserar sin verksamhet på intersektionell feminism, normkritik, antirasism och solidaritet samt strävar efter att vara så tillgänglig som möjligt för att så många som möjligt ur målgruppen ska kunna delta.


Vi träffas terminsvis varje tisdag på Verket vid Ullevi Norra mellan klockan 18.00-20.45 och hänger, kollar på film, fikar, har olika workshops och aktiviteter eller bara snackar. Vi brukar också träffas några gånger under sommaren.


Vi är alltid två ledare närvarande per kväll och ledarnas uppgift är att planera och genomföra kvällens aktivitet och att köpa fika (som föreningen betalar). Ledarna är på plats 17.30-21.00 varje Hänget-tillfälle. Uppdraget är helt ideellt, vilket betyder att det inte utgår någon ekonomisk ersättning. Bakom ledarna och verksamheten finns även en engagerad styrelse.


Under sommaren har vi också ett sommardagläger, där du som ledare förväntas kunna delta minst en dag. Det är ett plus om du kan och vill vara med under West Pride.


För att kunna söka ska du:

* Själv vara öppen hbtqai+person

* Vara minst 23 år gammal

* Kunna prata och förstå svenska väl, men gärna också något annat språk

* Kunna vara med på Hänget minst två gånger per månad, på ledarmöten någon gång per termin och någon eller några dagar under sommaren.

* Förstå, hålla med om och vilja arbeta efter våra värderingar (se ovan)


Låter det som något för dig? Fyll i en ansökan här: https://goo.gl/forms/o7WmHh55V8jhJd0I2 så återkommer vi till dig om en eventuellt intervju. De som går vidare från intervjun kommer sedan få gå med bredvid de ordinarie ledarna vid två tillfällen och efter det tas det beslut kring om en blir ledare eller ej. Vi rekryterar kontinuerligt.


Eventuella frågor kan skickas till hej@hanget.se.


Vi ser fram emot att höra från dig!SOMMARLÄGER 2018


Välkommen på ett tre-dagars dagläger för dig som är ung hbtqai+person eller funderar över din sexuella läggning och/eller könsidentitet och är upp till och med 21 år.


På lägret kommer vi göra aktiviteter så som grilla, gå på Liseberg, prata, spela spel och hänga med varandra. Det kan också hända att vi har någon föreläsning eller någon mer uppstyrd aktivitet.


Du ansöker om att få komma på lägret genom formuläret som du hittar här: https://goo.gl/forms/wTJ5OqpjNnPFyYW92. Det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller.


När: 18-20 juli 2018 kl 12-18.

Var: Göteborg. Exakt plats meddelas senare till de som får en plats på lägret.

Kostnad: Gratis, vegansk mat och fika ingår.

Sista anmälningsdatum: 24 juni.


Frågor skickas till: caroline@hanget.se


Välkommen!HÄNGET FLYTTAR TILL VERKET


Från och med tisdagen den 19 juni 2018 flyttar Hänget ut från Frilagret och in på Verket. Verket är en ny plats för kreativitet och möten för unga och äldre i stadsdelen centrum. Verket ligger precis vid hållplatsen Ullevi Norra i före detta Mariagården. Du kan läsa mer om Verket här.SÄNKT ÅLDERSGRÄNS 2018


Under årsmötet 20 mars 2018 röstade medlemmarna i Hänget enhälligt igenom en stadgeändring om sänkt åldersgräns för att delta på Hänget.


Förslaget som röstades igenom var att sänka den övre åldersgränsen från 30 år till 21 år efter vårterminens slut.


Det innebär att från och med 30 juni 2018 är den övre åldersgränsen för att kunna delta på Hänget 21 år.


Det innebär också att åldern för medlemskap i Hänget sänks till upp till och med 21 år från 30 juni 2018 och att stödmedlemskap från och med samma datum gäller från och med 22 år.


Om du redan är medlem i föreningen 30 juni och är mellan 22-30 år övergår ditt medlemskap till ett stödmedlemskap för resterande kalenderår.

Håll koll på vad som händer på Hänget!


Gilla oss på Facebook!sidan är skapad av

babblemang.seCopyright @ Hänget